31.03.2024, g. 20:45
Ligue 1 (Liga Francuska)
Olympique Marseille vs PSG
Do meczu pozostało:
2dn.21godz.13min.
13.25 X3.80 22.05 Odbierz 330 zł i typuj na eFortuna.pl Zarejestruj konto
Transmisja na żywo

„Marca” oraz „Le Parisien”: Pierwsze wzmocnienie na horyzoncie

Hiszpański dziennik „Marca” donosi, iż Paris Saint-Germain jest bliskie sfinalizowania pierwszego transferu podczas letniego okna. Miałby nim być Pablo Sarabia, który obecnie reprezentuje barwy Sevilli.

Powyższe potwierdza „Le Parisien”, które twierdzi, iż operacja może zostać dopięta w bardzo krótkim czasie. Paryżanie nie spieszą się jednak ze sfinalizowaniem transakcji, ponieważ wbrew temu co pisały ostatnio media, klauzula odejścia zawodnika nie wzrasta do 40 milionów euro po dniu 30 czerwca 2019 roku.

W kontrakcie zawodnika zawarto zapis, iż jego klauzula podwyższa się w dziesięciu ostatnich dniach sierpnia z 18 milionów euro jedynie do kwoty 22 milionów euro.

Wobec powyższego, jak i faktu, że Hiszpan jest podobno zdeterminowany, aby dołączyć do klubu ze stolicy Francji, wszystko zdaje się wskazywać, że Sarabia w przyszłym sezonie będzie reprezentował barwy PSG. W ubiegłej kampanii pomocnik rozegrał 52 spotkania, notując 23 bramki oraz 17 asyst, rozgrywając tym samym najlepszy sezon w swojej karierze.


Człowiek orkiestra, szara eminencja PSGOnline.pl W przeszłości twórca jednej z pierwszych stron poświęconych Paris Saint-Germain.

8 Comments

  1. Thieux71 Reply

    Każda hiszpańska jest niewiarygodna jeśli chodzi o PSG, od czasu kiedy dołączył do nas Neymar. A’propos Neymara, widziałem na stonach francuskich Neya w koszulce z napisem Paris i podpis świadczący o powrocie do obecnego klubu. Fake news? Cholera wie.

  2. Bee! Reply

    Z hiszpańskimi mediami jest tak jak z amerykańskim wrestlingiem, wszyscy wiedzą, że to ściema, ale i tak się wszyscy nimi jarają.

  3. szwagier Reply

    Pablo statystyki ma rewelacyjne, super wzmocnienie, jesli w Hiszpanii ma takie statystyki, to jak bd w L1 jeszcze lepiej i to kupujemy za grosze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *